EN RO
1Nume cu bold
subtitlul meu lorem ipsum

Dinozaurii pitici din Ţara Haţegului la Dino Parc Râşnov

După ce a devenit vedeta expoziţiei „Balauri, dragoni, dinozari”, de la sediul din Haţeg al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti, Balaurul bondoc este prezent şi la Dino Parc, considerat cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, inaugurat zilele acestea, la Râşnov.

 

În baza unui parteneriat între cele două entităţi, vizitatorii vor putea admira în sala centrală a Centrului de Vizitare al Dino Parcului Râșnov, pentru următoarele două luni, fosilele originale de dinozaur din specia Balaur bondoc şi vor putea afla informaţii despre Geoparc. Fosilele au fost aduse la Râşnov chiar de descoperitorul lor, Mátyás Vremir, de la Societatea Muzeului Ardelean şi de Mark Norell de la American Museum of Natural History, doi dintre cei patru membri ai echipei de cercetători care a făcut cunoscută, la nivel mondial, această descoperire. Cei doi paleontologi au fost de altfel şi invitaţi speciali în cadrul evenimentului de deschidere al Dino Parcului.

 

Balaurul bondoc este unul dintre dinozaurii unicat în întreaga lume, un carnivor feroce cu pene care popula teritoriul ce forma Insula Haţegului cu cca. 70 de milioane de ani în urmă. Este singurul dinozaur care are o denumire ştiinţifică în limba română şi nu în latină, cum este uzual, ca un omagiu adus de descoperitori culturii româneşti. O machetă în mărime naturală a acestui dinozaur a fost realizată de celebrul paleoartist canadian Brian Cooley şi poate fi admirată la sediul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti din Haţeg, str. Libertăţii, nr. 9A, într-un spaţiu expoziţional dedicat în întregime Balaurului bondoc.

 

Parteneriatul dintre Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi Dino Parc Râşnov  vizează promovarea reciprocă, asigurarea consultanţei ştiinţifice de specialitate din partea experţilor Geoparcului, dar şi colaborarea în derularea de proiecte educaţionale şi de interpretare a patrimoniului geologic.

 

Sursa foto: Relu Calotă - Dino Parc Râşnov

 

 

 

 

 

Galerie foto Dinozaurii pitici din Ţara Haţegului la Dino Parc Râşnov

Noutăți