EN RO
1Nume cu bold
subtitlul meu lorem ipsum

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor şi Zilele Geoparcului

Activităţi în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului

iunie - iulie 2015

1. Geologie

Tururi ghidate gratuite pe următoarele trasee:

  • Valea Dinozaurilor
  • Drumul Vulcanilor
  • Valea Sălaşului
  • Turnul de la Răchitova

Povestea pietrelor – programe educaţionale desfăşurate la punctul de vizitare Casa Vulcanilor şi la Biserica de la Densuş

Training-uri şi aplicaţii în teren pentru ghizi locali

Inaugurarea traseului către Tăul fără fund din localitatea Peşteana

 

2. Cultură/Muzică/Literatură/Artă

Ateliere de realizat dinozauri, destinate elevilor de şcoală primară şi gimnazială, la Centrul de Ştiinţă şi Artă din localitatea General Berthelot şi la Casa Dinozaurilor Pitici din localitatea Sînpetru.

Inaugurarea Casei Miniaturilor  - un nou punct de vizitare pe teritoriul Geoparcului, în localitatea Toteşti, dedicat prezentării celor mai importante obiective de pe teritoriul Geoparcului prin intermediul miniaturilor realizate de elevii şcolilor primare şi gimnaziale din Ţara Haţegului în colaborare cu voluntarii pentru Geoparc.

 

3. Educaţie

Simte călătoria în timp – eveniment de lansare a proiectului Livada Senzorială, un spaţiu de interpretare a naturii prin intermediul simţurilor. Proiectul se desfăşoară la Casa Vulcanilor din localitatea Densuş.

La drum pe Valea Dinozaurilor – eveniment de lansare a proiectului de reamenajare a traseului pe care s-au descoperit primele fosile de dinozauri pitici din Ţara Haţegului, de-a lungul unei poteci considerată una dintre cele mai frumoase 7 poteci din România, pe Valea Sibişelului.

Grădina aromată a timpului – eveniment de lansare a proiectului ce îşi propune amenajarea, la sediul Geoparcului din oraşul Haţeg, a unui spaţiu de vizitare şi interpretare ce îmbină călătoria prin timpuri geologice cu prezentul reprezentat de tradiţionala grădină a bunicii.   

Alege tradiţia – târg de produse tradiţionale locale organizat împreună cu Asociaţia Femeilor din Sîntămăria Orlea.

1 Iunie printre dinozauri – prezentarea dinozaurilor din Ţara Haţegului copiilor cu dizabilităţi şi din familii cu posibilităţi reduse din Valea Jiului, în cadrul unui eveniment caritabil desfăşurat în parteneriat cu Parco Cavalli din municipiul Vulcan.

DinoFest  ‐ ateliere dedicate copiilor şi tinerilor în scopul promovării dinozaurilor pitici din Ţara Haţegului.

 

4. Promovarea Reţelei Europene şi Mondiale (UNESCO) a Geoparcurilor

Prezentări referitoare la Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şi a reţelelor internaţionale la care este afiliat, susţinute în faţa viitorilor voluntari

Întâlniri şi ateliere cu autorităţi şi factori interesaţi pe teme privind dezvoltarea ecoturismului şi a geoturismului în Ţara Haţegului.

Expoziţii, conferinţe şi workshop-uri organizate în Bucureşti, împreună cu instituţii şi asociaţii partenere (Universitatea din Bucureşti, Clubul Colibris, muzee etc)

 

 

Impresii de la Săptămâna Europeană a Geoparcurilor şi Zilele Geoparcului

Noutăți