EN RO
1Nume cu bold
subtitlul meu lorem ipsum

Voluntari pentru Geoparc

Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a fost lansat în decembrie 2013.

„Voluntari pentru Geoparc” se adresează în special tinerilor din Țara Hațegului, dar nu numai lor.

Nucleul grupului de voluntari sunt liceenii de la Colegiul Național I.C. Brătianu din Hațeg, dar oricine dorește să participe la proiectele Geoparcului este binevenit.

Proiectul funcționează conform Legii Voluntariatului și respectând documentele realizate în cadrul Grupurilor Tematice de Lucru care au funcționat în România pe durata Anului European al Voluntariatului 2011. Voluntarii beneficiază de recunoașterea eforturilor lor prin acordarea de adeverințe, iar cei care vor efectua peste 120 de ore de voluntariat vor primi un certificat de recunoaștere a competențelor după model european.

Două tipuri de proiecte îi aşteaptă pe voluntarii care vor să se alăture Geoparcului: proiectele permanente şi cele temporare. Acţiunile din cadrul proiectelor permanente vor consta în ghidaj și informare la punctele de vizitare, mentenanța buletinului de informare InfoGeoparc, a paginilor de facebook Drag de Hațeg, Geoparcul Dinozaurilor, Voluntari pentru Geoparc, a site-ului Geoparcului etc. Proiectele temporare vor avea şi ele acţiuni dinamice, precum organizarea și desfășurarea de evenimente, scriere și management de proiecte, mobilități și schimburi interne și internaționale, ghidaj pe trasee turistice, participarea la cursuri, seminarii, conferințe, participarea la cercetări pe teren, întreținerea traseelor existente și crearea unora noi.

 

Mai multe despre proiectul Voluntari despre Geoparc aici

Impresii de la Voluntari pentru Geoparc

Noutăți