Grădina aromată a Timpului și Tezaurul Băncii de EcoInvestiții în Educație

Descriere

EXPOZIȚIA ESTE TEMPORAR ÎNCHISĂ DIN CAUZA PANDEMIEI DE COVID-19

Este spațiul de vizitare și educațional destinat descoperirii și activării simțurilor. Situat în grădina Casei Geoparcului, din orașul Hațeg, str. Libertății, nr. 9A, acest spațiu e conceput în concordanță cu sloganul Geoparcului ”Drum prin vremi”, adică o călătorie în timp și e menit să continue povestea pe care vizitatorul o află în expoziția ”Balauri, Dragoni, Dinozauri” din clădirea aferentă grădinii. Aleea Timpului, Grădina Bunicii, Zona plantelor aromatice, Lavanderia, simeza și Piatra meteorologică sunt elemente care au în prim-plan timpul ca liant între povestea Pămânului, povestea Naturii și Povestea Omului. O hartă a Grădinii, realizată de două voluntare pentru Geoparc și explicată inclusiv în limbaj Braille , face din acest loc primul spațiu educaţional şi de interpretare de pe teritoriul Geoparcului destinat şi persoanelor cu deficienţe de vedere.

Semințele recoltate din Grădina Bunicii și din Zona plantelor aromatice și de leac au stat la baza realizării Tezaurului Băncii de EcoInvestiții în Educație care își propune să îi familiarizeze pe vizitatori cu principalele tipuri de plante cultivate în Țara Hațegului. 

Grădina aromată a Timpului și Tezaurul Băncii de EcoInvestiții în Educație au fost realizate cu ajutorul voluntarilor pentru Geoparc, pe baza unei finanțări acordată de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul programului Spații Verzi.

Program de vizitare: 

15 mai – 15 septembrie

Miercuri, orele: 10.00 – 18.00

Vineri, orele 10.00 – 18.00

Sâmbătă, orele: 10.00 – 16.00

Grupurile organizate pot face rezervări pentru orice zi a anului, prin anunțarea vizitei cu cel puțin trei zile înainte la numerele de telefon: 0254 777 853 sau 0767 186 133 

>