Event

Loading Evenimente

« All Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Săptămâna Geologiei

octombrie 11 - octombrie 17

Este o celebrare anuală a geologiei, organizată de Societatea Geologică a României, ca parte a unui eveniment global devenit tradiție în țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Australia.

Printre obiectivele  Săptămânii Geologiei se numără implicarea elevilor și a publicului larg în descoperirea ştiinţelor Pământului, descoperirea geologiei ca parte a tot ceea ce ne înconjoară, promovarea unei atitudini de grijă față de Planeta Pământ prin înţelegerea modului ei de funcţionare, precum şi motivarea specialiştilor în geologie să-şi împărtăşească cunoştintele şi entuziasmul faţă de planeta noastră.

Începând cu 2018, Geoparcul Internațional UNESCO și  Universitatea din București prin Facultatea de Geologie și Geofizică s-au alăturat acestui important eveniment dedicat geologiei.

În Geoparc evenimentul este marcat de activități precum conferințe și prezentări, ateliere educaționale cu membrii cluburilor GeoExploratorii, expoziții, proiecții de filme tematice și tururi ghidate în teren. În aceste activități sunt implicați profesori universitari, cercetători, experți în diverse domenii, studenți, artiști, membri ai echipei și parteneri ai Geoparcului.