EDUGeoparc

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului este un laborator în aer liber pentru educația formală și nonformală, având drept grupuri țintă elevii și studenții. Geoparcul este în același timp un spațiu care oferă vizitatorilor de toate vârstele o experiență plăcută de înțelegere și interpretare a naturii și a valorilor culturale.

Ca să încurajăm învățarea interdisciplinară, prin propria experiență, am creat rețeaua informală EduGeoparc, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.   

Scopul Rețelei este de a coagula și sincroniza eforturile membrilor pentru o educație formală și nonformală care să folosească valorile, abilitățile și cunoștințele acumulate de către Geoparc în vederea înțelegerii, interpretării și promovării elementelor naturale și culturale din Țara Hațegului de către localnici și vizitatori de toate vârstele.

Rețeaua EduGeoparc asigură parteneriatul educaţional reunind şcoli primare și gimnaziale de pe teritoriul Geoparcului și nu numai, instituţii educaţionale, asociaţii şi experţi in educaţie. Elevii din cluburile GeoExploratorii şi Voluntari pentru Geoparc sunt participanţi şi beneficiari ai activităţilor, creând o legătură directă între programele educaţionale ale geoparcului, programele şcolare locale şi programele de formare profesională pentru viitori ghizi, acompaniatori montani sau agenţi de turism.

Rețeaua EduGeoparc a fost constituită la inițiativa Geoparcului Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO, administrat de Universitatea din București (GDTH UNESCO – UB), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Descarcă regulamentul Rețelei Edu Geoparc 

Descarcă Acordul de parteneriat în cadrul Rețelei EduGeoparc

Protocol de colaborare