Bun venit în Geoparc!

Aici este locul în care vă invităm la descoperirea unei zone simbol pentru România, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Suntem primul teritoriu din țară recunoscut de UNESCO pentru modul creativ de valorificare turistică, educațională și științifică a unui patrimoniu geologic și cultural deosebit. Ne găsiți în sud-vestul Transilvaniei, în Țara Hațegului din județul Hunedoara. Practic, pe oriunde vă veți plimba prin Țara Hațegului, sunteți în Geoparc și într-un sit UNESCO.

Este un teritoriu aparte care vă invită să parcurgeți un veritabil Drum prin vremi, prin istoria planetei Pământ: Vremea primelor roci, apărute acum 600 de milioane de ani, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea formării Munților Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, Vremea cavalerilor, a castelelor și a bisericilor din piatră, Vremea noastră, a celor din prezent. Universitatea din București este cea care asigură administrarea acestui sit UNESCO, coordonând și derulând activități de cercetare, educație, interpretare și promovare a Geoparcului. Vânzarea sau distrugerea fosilelor și mineralelor nu sunt permise în geoparc.

There are no upcoming events at this time.

Aventura începe aici

Fiecare loc din Geoparc are o poveste ce abia așteaptă să fie descoperită în rețeaua noastră de puncte de vizitare numite Casele Geoparcului, în Dinostopuri sau pe traseele în aer liber.  Împreună cu partenerii noștri organizăm activități și evenimente prin care poveștile locului și ale oamenilor prind viață și contribuie la dezvoltarea unui turism responsabil în geoparcurile UNESCO. Pentru o experiență completă în Geoparc, contactați-ne din timp pentru a vă pune la dispoziție informațiile de care aveți nevoie. 

Impresii

Galerie foto