Geopark challenge – ANULAT

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Geopark challenge este cel mai mare eveniment sportiv, desfășurat primăvara, inițiat ca o competiție sportivă de tip cros , pe traseul de acces spre ruinele Cetăţii Regale a Haţegului,

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Zilele Geoparcului şi Săptămâna Europeană a Geoparcurilor sunt două dintre evenimentele de tradiţie ale Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internațional UNESCO. Ele se desfășoară în preajma sărbătorii de Sânziene.

Ziua Geoparcului – Ziua Iei

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Aniversăm Geoparcul într-o zi emblematică, 24 iunie. E o zi specială din preajma solstițiului de vară, începutul verii astronomice.

Geopark Land Art

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

La prima ediție a taberei au fost invitați artiști reuniți în grupul Stup. Lucrările au fost realizate în natură, din piatră, lemn și lut, care răspund specificului istoric, natural, geologic și emoțional al locului

Festivalul Dinozaurilor

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Descoperiți valorile geoparcului participând la tururi ghidate, concerte de muzică folk, piese de teatru, conferințe, lansări de carte, ateliere de vopsit lâna cu plante, jocuri, concursuri și multe altele.

Ziua Vulcanilor

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Este un eveniment educațional al Geoparcului menit să explice importanța vulcanilor și rolul pe care îl joacă în evoluția Pământului.

Săptămâna Geologiei

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului Strada Libertății, nr. 9A, Hațeg, jud. Hunedoara, cod 335500, Hateg

Societatea Geologică a României organizează anual Săptămâna Geologiei. Începând cu 2018 Universitatea din București prin Facultatea de Geologie și Geofizică și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului s-a alăturat marelui eveniment de sărbătorire a geologiei.

Conferințele Geoparcului

Prin Conferințele Geoparcului ne propunem să promovăm frumusețea științei și să aducem mai aproape de publicul larg, într-o formă și un limbaj accesibil tuturor. Prima ediție a Conferințelor Geoparcului a avut loc in 2017. Evenimentul se desfășoara anual în mai multe locații din geoparc.

Zilele UNESCO

Geoparcul Hateg Hateg, Hateg

Ce este patrimoniul? De ce UNESCO? Multe întrebări își pot găsi răspunsul în cadrul evenimentelor desfășurate în Geoparc.