EN RO
1Nume cu bold
subtitlul meu lorem ipsum

Administrația Geoparcului

Administarea geoparcului este asigurată de către Universitatea din București, (în baza Contractului nr. 102711/ 22.11.2005 încheiat cu Ministerul Mediului). Astfel, Geoparcul Hațeg este singura arie protejată din România administrată de către o universitate.

În cadrul Universității din București, a fost creată Unitatea de Administare a Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”.

 

Făra un sprijin financiar direct pentru activitățile de management din partea Ministerului Mediului și Pădurilor, elementul fundamental în funcţionarea administrării geoparcului îl constituie parteneriatele. Încă din etapa de studii preliminare au fost identificaţi potenţialii parteneri, aceştia fiind integraţi ulterior in proiecte sau activități specifice. Principalele tipuri de parteneriate realizate au fost cu administraţiile celor 11 comune din teritoriul geoparcului, cu Consiliul Județean Hunedoara, parteneriatele educaţionale cu şcolile, inspectoratele, Casa Corpului Didactic din Județul Hunedoara, parteneriatele de cercetare la nivel naţional şi internaţional, cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu (București), Universitatea din Petroșani, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest (Timișoara) și Academia Română, în cadrul proiectului “Conservarea Bio şi Geodiversităţii ca suport al dezvoltării durabile şi al creşterii economice şi sociale a zonei Ţara Haţegului -  Retezat”.

 

Au fost realizate parteneriatele cu asociaţiile locale şi antreprenorii: Hidroconstructia Râul Mare Retezat SA și Hidroelectrica SA. De asemenea, a fost realizat un parteneriat pentru strategia de turism cu ariile protejate invecinate: Parcul Național Retezat și Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina.

Noutăți