EN RO
1Nume cu bold
subtitlul meu lorem ipsum

Administrația Geoparcului

Statutul UNESCO al Geoparcului DInozaurilor Țara Hațegului este coordonat de către Universitatea din București. În cadrul Universității din București, a fost creat Centrul de Administare a Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”.

 

Elementul fundamental în funcţionarea administrării geoparcului îl constituie parteneriatele. Principalele tipuri de parteneriate realizate au fost cu administraţiile celor 11 comune din teritoriul geoparcului, cu Consiliul Județean Hunedoara, parteneriatele educaţionale cu şcolile, inspectoratele, parteneriatele de cercetare la nivel naţional şi internaţional, cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu (București), Universitatea din Petroșani, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest (Timișoara) și Academia Română.

 

Au fost realizate parteneriatele cu asociaţiile locale şi antreprenorii: Hidroconstructia Râul Mare Retezat SA și Hidroelectrica SA. De asemenea, a fost realizat un parteneriat pentru strategia de turism cu ariile protejate invecinate: Parcul Național Retezat și Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina.

Noutăți