EN RO


Puncte de Vizitare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. EXPOZIŢIA BALAURI, DRAGONI, DINOZAURI

Orașul HAŢEG

 

Se află în clădirea Universităţii din Bucureşti, din Hațeg, Str. Libertăţii, nr. 9A.

Conceptul valorifică legendele balaurilor, mitul dragonilor și fascinaţia pentru dinozauri. Eroul principal este Balaur bondoc, o specie de dinozaur transilvănean, cu povestea descoperirii și reconstituirii lui. Reconstrucția este realizată de Brian Cooley, expert international recunoscut.

PROGRAM 

15 sept.- 15 mai  

Expoziția poate fi văzută doar cu programare, cu cel puțin trei zile înainte de vizită.                                      

15 mai – 15 sept

Miercuri:

10.00 – 18.00;

Vineri: 10.00 – 18.00;

Sâmbătă: 10.00 – 16.00;

Contact: 0254 777853 / 0743072930

 

            

 

 

2. CENTRUL DE ȘTIINŢĂ ŞI ARTĂ

Sat GENERAL BERTHELOT

 

Centrul este destinat vizitării, organizării de ateliere educaţionale şi activităţi de tip outdoor learning. Vedeta expoziției este reproducerea în mărime naturală a lui Magyarosaurus dacus în exterior. În interior se află o altă reconstrucție – Zalmoxis robustus, precum și o colecție de fosile printre care trei cuiburi originale cu ouă de dinozaur.

        

PROGRAM

MOMENTAN, CENTURL ESTE ÎNCHIS PENTRU RENOVARE ȘI REAMENAJARE. Cuibul cu ouă de dinozaur și reconstrucția de Zalmoxis robustus se pot vizita vizita la Casa Geoparcului, orașul Hațeg. Reconstrucția de Magyarosaurus dacus este la Sânpetru, lângă Casa Dinozaurilor Pitici.

 

 

3. CASA VULCANILOR

Sat DENSUȘ

 

Casa Vulcanilor se află la 3 km de Biserica Sf. Nicolae din Densuș spre satul Ștei, la 300m de șosea. Este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului de acum 72 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș;

Construcția este una ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă realizată în 2014 cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat și MOL România, implementat de Asociația Drag de Hațeg. 

Mai multe despre Casa Vulcanilor AICI

PROGRAM

Doar cu rezervare aici sau la 0743688108

 

 

4. CASA DINOZAURILOR PITICI și CASA TRADIȚIILOR

Comuna SÂNTĂMĂRIA ORLEA, Sat SÂNPETRU

 

Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor fac parte dintr-un Centrul Comunitar al satului Sânpetru.

Centrul organizează periodic evenimente de promovare a tradiţiilor precum: Atelier de plante tinctoriale, Târgul produselor locale (ţesături, ulei de dovleac, săpun), Zilele Geoparcului, Atelierul Dinozaurilor.

PROGRAM

15 mai – 15 sept

marți-sâmbătă 10.00 – 17.00;

duminică 10.00 – 14.00

16 sept – 14 mai cu programare

Contact: 0254 777853

 

4. CASA PIETRELOR

Comuna RÂU DE MORI, Sat OHABA SIBIȘEL

 

Casa Pietrelor este o constructie din piatra, lemn, lut, apa si baloti de paie care spune povestea pietrelor si a vietuitoarelor care traiesc sau au trait pe Pamant. Aici veti afla mai multe despre pietre si fosile, dar si despre cat de stranse sunt legaturile dintre acestea, formele de relief, si viata pe Pamant.

Este un spatiu de vizitare si de educatie non-formala realizat prin voluntariat in cadrul proiectului "Casa Pietrelor, punct de vizitare si educatie non-formala in Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului", finantat de Fundatiei pentru Parteneriat si MOL Romania prin Programul Spatii Verzi.

PROGRAM

Doar cu rezervare aici sau la 0766271987

Noutăți